Palatin bygger produktdatabas med stöd av Tillväxtverket

Palatin har fått 250.000 i stöd från Tillväxtverket för att bygga en svensk branschövergripande produktdatabas ”Hermes”.

Databasen skall samla produkter från leverantörer i olika branscher, sammanställa dessa i en ny generell standard så att eHandlare och retail-butiker enkelt kan få produktdata till sina system. Det är en unik lösning som förenklar uppbyggnaden av IT-system för den som vill sälja på internet eller i butik.

Vi är stolta och glada för att Tillväxtverket ger oss stöd för Hermes-databasen som underlättar digitalisering av svenska företag, konstaterar Folke Straube på Palatin.

Ett stort problem för företag när man vill starta eCommerce och point-of-sale försäjning har varit bristen på standard för produktinformation. Varje leverantör har sitt format och ofta har företaget tvingas ägna hundratals timmar av klipp-och-klistra i Excel för att skapa en produktdatabas. Nu löser Hermes detta och företagen kan få färdig information.

https://tillvaxtverket.se/foretag.html

Palatin sponsrar OV Helsingborg

Palatin har tecknat ett samarbetsavtal med OV Helsingborg som spelar i högsta landsbollsligan i Sverige. Tillsammans kommer OV och Palatin att presentera flera IT-nyheter under säsongen. Palatin bygger en AI-chattbot som skall svara på frågor dygnet runt från ledare, ungdomar, sponsorer och spelare.

OV är spännande nykomlingar i handbollsligan och kan överraska många, precis som Palatin, konstaterar Folke Straube på Palatin.

Klart för kortbetalning

Palatin POS och BookHit PRO är nu klara hos Pan-Nordic (det institut som kontrollerar och godkänner kassaprogram och kortterminaler på uppdrag av bankerna). Palatin POS och BookHit PRO kan kopplas till kortterminaler från BABS Paylink och Verifone.

OV Helsingborgs klubbchef på besök

Mats Engblom, klubbchef i elithandbollsklubben OV Helsingborg, var på besök hos Palatin för att lära sig allt om AI och chattbotar.

Inför elitsäsongen 2019-20 bygger Palatin en chattbot för OV Helsingborg. Chattbotten skall svara på frågor om elitlagen, sponsoring och ungdomslagen.

Utvalda av RISE och Energimyndigheten

Palatin har tillsammans med fem andra företag valts ut av Energimyndigheten för internationalisering. Projektet började med en inspirerande föreläsning om ’Translucent Innovation’ av Erik Ronne som är Vice President Innovation på RISE.

Palatin skall internationaliseras med hjälp av RISE och Energimyndigheten
Erik Ronne talade om ’Translucent Innovation*

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar RISE till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Företagarnas VD på besök

Günter Mårder som är VD i Företagarnas Riksorganisation var på besök hos Palatin och fick en presenation av Palatins chatbotar som är framtidens kundtjänst.

Günter Mårder VD för Företagarnas Riksorganisation och tidigare VD för Aktiespararna.