Givomat för att ge en gåva med kort

Givomat är en självbetjäningsstation för att ge en gåva med kort. Det är de ideella organisationernas svar på det kontantlösa samhället. Inte minst den pågående Corona-krisen har påskyndat den utvecklingen.

Betalkort tar över
Kort är nu det första och mest självklara valet för betalningar i Sverige

Givomat 2020 är den nya obemannade betalstationen för gåvor och betalningar. Den har en 15” bildskärm med modern pekskärmsteknik. Vit framsida av glas och aluminiumram. För att ge en gåva med kort väljer besökaren bland förinställda ändamål och produkter på skärmen. Sedan betalar man med kort, varefter ett kvitto skrivs ut.

Självbetjäning i betalning med kort

Givomaten kan ha upp till nio olika gåvo-alternativ. Dessa kan vara flerspråkiga (standard är svenska, engelska och tyska). Ett gåvoalternativ kan ha ett fast eller öppet belopp (där kan givaren själv bestämmer värdet).

Givomat ger dig full kontroll

Varje natt skickas ett mail till ekonomiavdelningen med redovisning av dagens insamling. Detta underlättar arbetet och ger full kontroll.

Ekonomiavdelningen får rapporter

Säker teknik

Givomaten har hög säkerhet genom SSL-säkerhetscertifikat och krypterad förbindelse för all internet-trafik. Varje användare har unika inloggningsuppgifter och rättigheter. Givomaten övervakas i realtid och vid driftproblem som t ex att kvittorullen är slut, skickas ett mail till personalen. Kortterminalen kommer från Verifone/BABS Paylink och uppfyller alla säkerhetskrav från banker och PAN Nordic.

Säkra betalningar med kort

Givomaten kan hängas på väggen, ställas på bord eller stå fristående med golvställ (tillbehör).

Givomat har utnämnts till ’Excellent Innovative Product’ på värdens största IT-mässa CeBIT.

För kyrkor och samfund finns specialversionen Kollektomat.

För butiker som vill ta betalt obemannat finns specialversionen Betalomat som har en inbyggd scanner för streckkoder.

Klicka här för att beställa en Givomat.