Kassasystem

Framtidens kassa: Palatin NEO webkassa

Palatins nya webkassan är helt molnbaserad och enkel att använda. Du väljer produkter genom att scanna streckkod eller trycka på snabbknappar (vänster del av kassafönstret).

Valda produkter visas sedan i varukorgen (höger del av kassafönstret). Kassan är intuitiv och snabb med den senaste tekniken och designen .

Webkassan är gjord för att användas både med pekskärm och med mus och tangentbord. Om du behöver söka efter en produkt hittar du den snabbt och enkelt genom webkassans ”mini-google” sökning.

Produktlistor i kassan

Förutom möjligheten att scanna streckkoder i kassan finns det snabbknappar för att direkt välja en produkt. Listorna är uppdelade i fyra grupper:

  • I första gruppen finns alla produkter
  • I andra gruppen finns utvalda produkter
  • I tredje gruppen finns rea-produkter
  • I fjärde gruppen finns toppsäljarna från de senaste 30 dagarna.

Produkter visas med bild, basfakta och pris.

Produktregister

Översiktligt produktregister med flera fält för att spara information. Obegränsat antal bilder och kategorier på en produkt.

En produkt kan vara:

  • Enkla produkter
  • Variant-produkter (t ex storlek, färg och modell av en basprodukt)
  • Produktpaket
  • Tjänster

I webshopen kan du också sälja nedladdningsprodukter och tidsbokningar (t ex klipptid hos frisör).

Rabatt och kuponger

Det är enkelt att ge rabatt i kronor eller i procent. Klicka på rabatt-knappen och ett fönster öppnas där du väljer rabatt eller kupong. Rabattkupongerna kan användas både i webshop och i kassa.

Flera kassor

Du kan arbeta med flera kassor som delar databas och lager. Du väljer själv om du vill använda dator, surfplatta eller smartphone.

Kortbetalning

Kortbetalning kan ske i direktkopplad kortterminal (BABS eller Verifone). Därmed arbetar du snabbare och undviker felslag. Kunden kan också använda sitt kort för kontaktlös betalning.

Parkerad försäljning

Du kan spara en påbörjad försäljning för att fortsätta senare. Klicka på knappen PARKERA för att spara ett köp, och knappen HÄMTA när du senare vill fortsätta.

Mini-offert

Kassan har en unik kombination av ”kom-ihåg-lapp” och offert som vi kallar mini-offert. Bra att ha när du diskuterar priser med kunder. Du ser direkt vinst på varje affär. Om kunden sedan vill ha en kom-ihåg-lapp, skriver kvittoskrivaren ut artiklar, priser och överenskomna rabatter. När kunden sedan kommer tillbaka för att köpa, lyfts mini-offerten in i kassafönstret och du kan direkt ta betalt, utan att behöva återskapa gårdagens artiklar och priser.

Välj språk och land

Under 2019 kommer en flerspråkig version av webkassan som då blir anpassad för användning i de flesta EU-länder.

Försäljningslista

På vad och när tjänar du pengar? Webkassan ger dig listor med försäljning, inköp, försäljning per kund och varugrupp. Det finns listor över toppseller, bottenseller, lagervärde, när på dagen kunderna kommer och deras köp. Z-rapport (dagsavslut) kommer automatiskt klockan 23:59 varje dag. Det ger dig ett perfekt underlag för lönsamhet, bemanningsschema och utvärdering av personal.

Med ett filter kan du lätt hitta order och transaktioner för att se den in i minsta detalj. En liten ikon på varje rad visar om det är försäljning i webshop eller i kassa.

Kundregister

I kundregistret samlar du all information om dina kunder och kan bearbeta dem genom t ex epost-utskick.

 

Fakturering

Direkt från kassan kan du växla till fakturering om kunden önskar faktura.

Lagerkontroll

För stort eller fel lager kan kosta stora pengar för butiken. Webkassan ger dig full kontroll. Lagret fyller du enkelt på genom en smart orderfunktion och vid varuingång skriver kassan ut prislappar med streckkod.

Det finns också en enkel inventeringsfunktion där du bara scannar prislapparnas streckkoder och sedan räknar programmet ut ditt lager och eventuella differenser.

Dator och kassa har hög säkerhet

Kryptering hindar utomstående från att komma åt din information samtidigt som det hjälper dig att stoppa snatteri, stöld och bedrägerier. All personal registreras i backoffice där var och en har en egen säker inloggning. Personalen kan också ges olika behörighetsnivåer i systemet.

Passar också kedjor

Butikerna skickar sin försäljningsstatistik, kundinformation och lagersiffror till en central. Där finns data från kedjan alla butiker. Dessutom kan du i centralen göra artikel- och kundvård för hela kedjan. Det betyder att butikerna slipper detta arbete och får ett och samma register. I centralen kan ledningen se statistik över hela kedjans försäljning och inköp. Centralen är internetbaserad och kan nås från alla datorer och mobiltelefoner som har internetanslutning. 

Teknik

Webkassan arbetar mot en internetbaserad server där databasen finns. Alla kassor och webshop har samma databas. Detta innebär att man endast vårdar ett kund och ett produktregister.

Inget nätverk krävs i butiken. Det räcker att alla datorer har access till internet.

Alla funktioner fungerar oavsett om kassan körs på datorer, surfplattor, smartphones med Windows, Apple iOS eller Linux. Du kann använda Firefox, Safari, Opera, Chrome eller Edge som webläsare. Snygg design Självklart har kassan en modern och intuitiv design.