Kollekt och betalning i kyrkor och samfund

I vårt allt mer kontantlösa samhäll används kort för betalningar i alla sammahang. Det påverkar också givandet av kollekt och gåvor. Kyrkans svar är Kollektomat 2021 som är en dubbel lösning med en obemannad ’betalstation’ i kyrkan och en ’Online-Kollektomat’ för internet.

I den nya Kollektomaten går det också att anmäla sig som automatisk återkommande månadsgivare.

Betalkort tar över

Kollektomat-automat i kyrkan

I kyrkan står själva Kollektomaten. Där kan församlingsmedlemmar ge kollekt och gåvor som de betalar med kort. Men de kan också teckna sig som månadsgivare och ge ett återkommande månadsbelopp som också betalas med kort.

Efter varje kollekt och gåva skrivs kvitto ut som kan läggas i kollekthåven eller t ex visas upp som betalning i cafeterian.

Säkra betalningar med kort

Kollektomaten kan hängas på väggen, ställas på bord eller stå fristående med golvställ (tillbehör). Den är mobil och kräver bara el och internet. Kortterminalen som både klarar chipkort och kontaktlösa betalningar kommer från BABS/Verifone.

Online-Kollektomat på internet

På internet finns Online-Kollektomaten. Där kan församlingsmedlemmar på samma sätt ge kollekt och gåvor eller bli återkommande månadsgivare

Inte minst i dessa pandemi-tider där få församlingsmedlemmar kan komma in till kyrkan är Online Kollektomaten en lösning i tiden.

Online kollektomat för gåvor och kollekt på interent

Kollektomat ger dig full kontroll

Varje natt skickas ett mail till kyrkans ekonomiavdelning med redovisning av dagens insamling. Detta underlättar arbetet och ger full kontroll.

Ekonomiavdelningen får rapporter

Prisbelönt produkt

Kollektomat har utnämnts till ’Excellent Innovative Product’ på värdens största IT-mässa CeBIT.

Cebit utmärkelse

Kollektomat är utvecklad på uppdrag av Svenska Kyrkan och finns numera i alla samfund, allt från små landsortskyrkor till domkyrkor. I år samlar Kollektomaten in över 10 miljoner kronor i svenska kyrkor och samfund.

För ideella insamlingsorganisationer finns specialversionen Givomat som bland annat används av Röda Korset.

För butiker som vill ta betalt obemannat finns specialversionen Betalomat som har en inbyggd scanner för streckkoder.

Klicka här för att beställa en Kollektomat.