Kollektomat 2020

Kollektomat

Betalning i kyrkor och samfund

Betalkort tar över
Kort är nu det första och mest självklara valet för betalningar i Sverige

Kollektomat 2020 är den nya obemannade betalstationen för gåvor, kollekt och betalningar. Den har en 15” bildskärm med modern pekskärmsteknik. Vit framsida av glas och aluminiumram. På skärmen kan besökaren välja bland förinställda ändamål och produkter. Sedan betalar man med kort, varefter ett kvitto skrivs ut.

Säkra betalningar med kort

I kyrkan kan gåvokvittot läggas i kollekthåven och i cafeterian kan kvittot visas som bekräftelse på att betalning skett.

Kollektomaten kan ha upp till nio olika gåvo-alternativ. Dessa kan vara flerspråkiga (standard är svenska, engelska och tyska). Ett gåvoalternativ kan ha ett fast eller öppet belopp (där kan givaren själv bestämmer värdet).

Full kontroll

Varje natt skickas ett mail till kyrkans ekonomiavdelning med redovisning av dagens insamling. Detta underlättar arbetet och ger full kontroll.

Ekonomiavdelningen får rapporter
Full kontroll över betalningar med dagliga rapporter på epost

Säker teknik

Kollektomaten har hög säkerhet genom SSL-säkerhetscertifikat och krypterad förbindelse för all internet-trafik. Varje användare har unika inloggningsuppgifter och rättigheter. Kollektomaten övervakas i realtid och vid driftproblem som t ex att kvittorullen är slut, skickas ett mail till kyrkans personal.

Säkra betalningar med kort
Högsta säkerhet för kortbetalningar.

Kortterminalen kommer från Verifone/BABS Paylink och uppfyller alla säkerhetskrav från banker och PAN Nordic. Den kan hängas på väggen, ställas på bord eller stå fristående med golvställ (tillbehör).

Kollektomat är utvecklad på uppdrag av Svenska Kyrkan och finns numera i alla samfund, allt från små landsortskyrkor till domkyrkor. I år samlar Kollektomaten in över 10 miljoner kronor i svenska kyrkor och samfund.

Kollektomat har utnämnts till ’Excellent Innovative Product’ på värdens största IT-mässa CeBIT.

För ideella insamlingsorganisationer finns specialversionen Givomat som bland annat används av Röda Korset.

För butiker som vill ta betalt obemannat finns specialversionen Betalomat som har en inbyggd scanner för streckkoder.

Klicka här för att beställa en Kollektomat.