Manual Fakturering

Gå till menyn BUTIK > ORDER och klicka på knappen LÄGG TILL ORDER.

I den översta boxen hanterar du kunduppgifter.

I fältet STATUS väljer du den status du önskar, om orden inväntar betalning, behandlas eller är färdigbehandlad.

BILD

I fältet KUND kan du hämta en kund som finns i databasen. Du kan också manuellt lägga till fakturerings- och leveransuppgifter genom att klicka på den lilla pennan som dyker upp när du håller muspekaren över fälten FAKTURERING och FRAKT.

I fältet FAKTURERING kan du välja betalningsmetod. Kunden får en länk skickad till sig och kan betala via den i den ordinarie betalningsmodulen i shoppen.

I den andra boxen hanterar du produkter:

BILD

Klicka på LÄGG TILL OBJEKT och sedan LÄGG TILL PRODUKTER.

Sök bland produkterna i din webbshop, välj en och klicka på “Lägg till”.

Upprepa proceduren för varje produkt du vill lägga till.

Ändra antal

Vill du ändra antal av varje produkt håller du muspekaren över produktraden och klickar på den lilla pennan som dyker upp längst till höger.

För att ta bort en produkt ur orden kan du antingen klicka på krysset bredvid pennan eller så kan du klicka på raden. Då markeras denna och du kan välja att ta bort markerade objekt.

Lagerhantering

När du gör en manuell order måste du dra från lagret manuellt. Det gör du genom att klicka på produktraderna och välja “Minska lager”.

Rabattkod

Du kan också lägga till en rabattkod på ordern. Klicka då på ”Använd rabattkod” och ange den rabattkod som ska gälla.

Summera

När du lagt till alla produkter klickar du på ”Räkna om”. Då räknas ordersumman ihop.

Skicka order/Skapa faktura

butik3.png

För att skicka ordern till kundens e-post klickar du på ”Välj en åtgärd” i övre högra hörnet. Välj ”Skicka faktura/orderdetaljer till kund”.

Du kan också generera faktura eller följesedel som PDF, genom att klicka på ”PDF Faktura” i rutan till höger. (Går enbart efter att du skapat orden, dvs. klickat på ”Skapa” i övre högra hörnet.)

Du kan lägga till generella fakturauppgifter så som bankgironummer under fliken “Butik – > PDF Fakturor” som du når via menyn till vänster. Men det vanliga är att kunden genomför köpet på webben. Kunden får då en länk skickad till sig och får den vägen betalningsalternativen presenterade för sig. Betalningen sker i webbshopen som vanligt, enligt standard.

Klicka här för att komma tillbaka till manual-startsidan.