Manual Produkt

Ikon för produkter

Introduktion till produkter

I den här videon visar jag väldigt grundläggande hur du jobbar med dina produkter. Vi lägger inte till några produkter, utan se det snarare som en förberedande video till när det faktiskt är dags att lägga till produkter. Jag visar bland annat var du hittar vilken information.

Kategorier

I den här filmen visar jag hur man jobbar med sina kategorier på webshoppen. Jag visar hur du lägger upp en ny kategori, redigerar en befintlig samt hur du kopplar en produkt till en specifik kategori. Vi går även igenom hur du jobbar med underkategorier om det är något som är intressant för dig. Det går givetvis också att koppla en produkt till flera kategorier.

Varumärke

I den här videon tittar vi på varumärken. Jag visar hur du lägger till ett nytt varumärke, redigerar ett befintligt samt hur du kopplar en produkt till ett varumärke. Värt att notera är också att det går att jobba med “under-varumärken”, dvs att du kan lägga upp ett varumärke och sedan fler varumärken “under” det. Detta är perfekt om du har en tillverkare som har flera olika linjer, men är ändå samma varumärke. 

Produkttyp-1: Enkel produkt

I den här videon visar jag hur man lägger till en enkel produkt, det vill säga en produkt som inte har något val och inte är grupperad. Jag visar hur du lägger till både lång och kort text, laddar upp bilder, kopplar kategorier och varumärken till produkten i fråga samt hur du anger priserna. Avslutningsvis publicerar vi produkten och tittar på den från slutkundens perspektiv. 

Produkttyp-2: Variabel produkt

I den här videon tittar vi på variabla produkter, det vill säga produkter där man har ett val, till exempel storlek eller färg. Jag visar hur man jobbar med attribut för att effektivisera arbetet, och sedan hur du lägger till en ny variabel produkt baserat på de attributen vi la till. Vi laddar även upp specifika bilder för de olika varianterna, så att om man väljer en grön tröja så välja bilden med just den gröna tröjan.

Produkttyp-3: Grupperad produkt

I den här videon visar jag hur du kan lägga upp en grupperad produkt. En grupperad produkt är ett sätt att visa flera befintliga produkter på samma sida i din webshop, du skapar alltså inga nya produkter utan grupperar flera befintliga så att man kan köpa alla i ett och samma fönster direkt på din webshop.

Bildhantering

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina bilder i din webshop. Jag visar hur du laddar upp en ny bild, fyller i information till den såsom namn, bildtext och alternativ text, men även hur du enkelt kan beskära en bild direkt i din webshop! Kom ihåg att produktbilder helst ska vara kvadratiska för bästa resultat!

TIPS: Bildformatet skall var JPG och högst 0,5 MB. Om bilderna är större måste du minska dem före uppladdning.

Stora bilder gör din webshop långsammare och dessutom fyller du ditt lagringsutrymme (vilket betyder onödiga kostnader för att köpa mer utrymme). Notera att kamerabilder ofta kan vara 20-30 MB.

Bilder bör vara kvadratiska för bästa resultat. Om du vill koppla samman din webshop med marknadsplatser som t ex CDON är kvadratiska bilder ett krav.

Utvalda produkter

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina utvalda produkter. Jag förklarar vad en utvald produkt är och var de syns på din hemsida. Jag visar också hur du mycket enkelt ser om en produkt är utvald eller inte. Avslutningsvis visar jag givetvis också hur du väljer om en produkt ska vara utvald eller inte. 


Snabbredigering och massändring

I den här filmen visar jag hur du snabbredigerar både produkter och sidor. Snabbredigering är ett otroligt smidigt verktyg för att snabbt ändra utvald information. Värt att nämna är att det även går att snabbändra kategorier, varumärken och blogginlägg på precis samma sätt som jag visar i filmen. Jag visar också hur du enkelt kan massändra information på produkter, så du slipper klicka in på var och en av dem om du vill göra en förändring till flera produkter, ett otroligt smidigt och välanvänt verktyg!

Recensioner

I den här filmen visar jag hur du jobbar med dina recensioner av produkter i din webshop. Jag visar hur en ny recension kommer in och hur du godkänner den så att den syns på din hemsida. Jag visar också hur du enkelt kan gå in och svara på en kommentar, men också hur du kan redigera eller till och med ta bort en kommentar.

Klicka här för att komma tillbaka till manual-startsidan.