Palatin Technologies

Palatin Technologies AB är ett av Sveriges mest innovativa IT-företag. Palatin har fått flera stora utmärkelser som ”Excellent Innovative Product” på världens största IT-mässa CEBiT och ”Seal of Excellence” av EU för produktutveckling.

Cebit utmärkelse till Palatin
Palatin har fått utmärkelsen 'Seal of Excellence' av EU-kommissionen

En grupp entreprenörer och programutvecklare grundade Palatin 2015. De såg behovet av moderna IT-lösningar baserade på webteknik världens största plattform för ehandel; WooCommerce (med 32% av världsmarknaden för ehandelssystem). Resultatet blev PalatinPOS, som är en kombination av webshop och kassa. Genom att bygga allt på samma WooCommerce-plattform skapade Palatin en helhetslösning som sparar tid och pengar åt kunderna.

Obemannad kassa

PalatinPOS kan också användas som en obemannad kassa för självbetjäning. Det är något som blir allt vanligare. Inte minst i social-distans-tider.

Och en version är ’Kollektomat’ som Palatin utvecklat på uppdrag av Svenska Kyrkan. En annan version är ’Givomat’ för insamling av ideella gåvor. En organisation som använder Givomat är Röda Korset.

Palatins huvudkontor på Båthusgatan 9 i Helsingborg
Palatins huvudkontor på Båthusgatan 9 i Helsingborg

Chattbotar för kundtjänst

Genom systerbolag utvecklar Palatin Technologies chattbotar baserat på IBMs Watson plattform. En chattbot är en slags robot som med ’artificiell intelligens’ (i form av ett dataprogram dock) som via textmeddelanden besvarar frågor och delar med sig av relevant information till kunder, medarbetare eller andra som vill ha snabba och träffsäkra svar.