Spara bokföringsarbete

Du kan varje vecka spara flera timmars bokföringsarbete. Med Palatins integration så bokförs alla dagsavslut från kassa och webshop automatiskt.

Du behöver inte byta redovisningsprogram, då Integrationen fungerar med alla de stora svenska redovisningsprogrammen genom en så kallade SIE-koppling. Klicka här för att läsa mer om i vilka version av PalatinPOS som kopplingen finns.

Full kontroll med PalatinPOS
I WooCommerce-baserade PalatinPOS bokförs dagsavslut från kassa och webshop automatiskt

Automatisk bokföring

Varje dag skapar när kassan stängs skapas en rapport över allt som hänt under dagen. Det är det så kallade dagsavslutet eller Z-rapporten. Den måste bokföras vilket är det mest komplexa verifikat som du har i din redovisning.

En helt normal Z-rapport innehåller total försäljning per momssats och total moms på varje momssats. Sedan finns det tillgångar i form av kontantkassa, fordringar på banken för kortbetalningar och ofta inlösta kuponger och liknande. Presentkort blir en skuld när kunden köper dem och en återbetalning när kunden använder ett presentkort.

Det är lätt att göra fel och det tar tid att få verifikatet rätt.

PalatinPOS skickar Z-rapporten som epost automatiskt till ekonomichef, butikschef, redovisning … etc. Dessutom bifogas en SIE-fil som importeras i redovisningsprogrammet. Därmed är Z-rapporten bokförd och du har kunnat spara bokföringsarbete. Dessutom har du sparat tid på internet rapporter eftersom PalatinPOS kan skicka Z-rapporten som epost direkt till alla du vill.

Skillnad mellan Z-rapport och X-rapport

Det finns också en X-rapport som visar samma information som Z-rapport. Men den gäller inte för en full dag, utan från kassastarten fram tills rapporten tas ut. X-rapport är helt enkelt en nulägesrapport när du vill hålla koll på försäljningen, och kan inte användas som bokföringsunderlag.